Най-добрата безплатна онлайн библиотека

Закон за задълженията и договорите. Задължителна съдебна практика. Част IV Неоснователно обогатяване. Водене на чужда работа без пълномощие (чл. 55-62)

FORMAT: PDF EPUB MOBI
ДАТА НА ИЗЛИЗАНЕ: 2017
РАЗМЕР НА ФАЙЛА: 6,30
ISBN: 9786192260323
ЕЗИК: БЪЛГАРСКИ
АВТОР: Константин Кунчев съставител
ЦЕНА: БЕЗПЛАТНО

Всички Константин Кунчев съставител книги, които четете и изтегляте от нас

Описание:

В сборника е събрана и систематизирана задължителна съдебна практика по тълкуването и прилагането на Закона за задълженията и договорите, като в допълнение е посочена и правна литература, която разглежда проблемите в тази област. Включената съдебна практика обхваща актове, постановени в периода 1952–2016 г.: тълкувателни решения и постановления на Пленума на ВС; тълкувателни решения на ВС и ВКС; решения на ВКС, постановени по реда на чл. 290 ГПК, както и други съдебни актове.В четвъртата от тематично обособените части подробно се обръща внимание на неоснователното обогатяване и на воденето на чужда работа без пълномощие (чл. 55–62 ЗЗД). Поместените решения засягат основни въпроси на облигационното и търговското право и свързаните с тях проблеми от вещното, семейното, наследственото право и гражданския процес. Подредбата на решенията следва систематиката на ЗЗД, като към всяка разпоредба са поместени избрани извадки от решения и е изведен спорният въпрос, по който се търси разрешение. Целта на възприетия подход е по-лесно и бързо читателят да може да се ориентира в търсенето на отговор по определен практически казус, доколкото утвърденото тълкуване на разпоредбите на закона намира приложение при сходни хипотези и проблеми. Изданието се стреми да бъде от полза на широк кръг практикуващи юристи, както и на студентите по право.

...ъде отменена, след като то е заявило на обещателя или на уговарящия, че иска да се ползува от нея ... Закон за задълженията и договорите ... . Закон за задълженията и договорите. Задължителна съдебна практика - част iv: Неоснователно обогатяване. Водене на чужда работа без пълномощие (чл. 55-62) — Закон за задълженията и договорите. Задължителна съдебна практика. Част iv Неоснователно ... 【Закон за задълженията и договорите. Задължителна съдебна ... ... . 55-62) — Закон за задълженията и договорите. Задължителна съдебна практика. Част iv Неоснователно обогатяване. Водене на чужда работа без пълномощие (чл. 55-62) ⚫ от Константин Кунчев съставител 【Сиби】 9786192260323 Купете сега от ... Издателство "Сиби" пусна от печат третата част на Закона за задълженията и договорите.. Съставителство, подбор на съдебната практика, коментарни бележки, библ...